ERmionida MAGazine : Travel Blog – Venice, Italy

Η Βασίλισσα της Αδριατικής!

Η Βενετία έχει την έδρα της σε ένα μαγευτικό σύμπλεγμα που αποτελείται από περισσότερα από 110 νησιά, τα οποία χωρίζονται από κανάλια και συνδέονται με γέφυρες. Θεωρείται η βασίλισσα της Αδριατικής και είναι ένας από τους διασημότερους προορισμούς στον κόσμο.

Τα κανάλια, οι γόνδολες, τα γραφικά σοκάκια και το γνωστό της καρναβάλι χαρίζουν αξέχαστες εικόνες και εμπειρίες. Κομψή, γραφική και ρομαντική, η Βενετία είναι ένα από τα πιο μαγικά μέρη της Ιταλίας αλλά και με τα αρνητικά της όπως η μυρωδιά από τα στάσιμα νερά αλλά και τις πλημμύρες που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή που η στάθμη του νερού θα ανέβει!

Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να την επισκεφθούν κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού όπου θεωρείται ένα από τα διασημότερα Καρναβάλια στον κόσμο. Οι μοναδικές στολές και οι μάσκες δίνουν την δική τους πινελιά στην εκδήλωση.

Τα πρώτα που επισκέπτονται οι περισσότεροι είναι Η πλατεία του Αγίου Μάρκου, με την εκκλησία και το γνωστό καμπαναριό της, Οι 4 γέφυρες στο Μεγάλο Κανάλι (Rialto, Accademia, Scalzi και Costituzione) και το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας. Η Βενετία διαθέτει επίσης πολλά μουσεία και την αγαπητή Ιταλική κουζίνα.

Για πιο οικονομική διαμονή σας προτείνουμε το Mestre που είναι ακριβώς δίπλα και είναι πολύ εύκολη η μετακίνηση με τις συγκοινωνίες. Για να απολαύσετε την πόλη θα περπατήσετε αρκετά διότι στο κέντρο δεν επιτρέπονται ούτε ποδήλατα.

Ίσως χρειαστεί με τα νέα μέτρα που αναφέραμε στο προηγούμενο τεύχος του ER MAG να πληρώσετε και εισιτήριο επισκέπτη, κάτι που δεν χρειαστήκαμε εφόσον την επισκεφθήκαμε πριν αυτές τις τελευταίες αλλαγές.

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ERmionida MAGazine Τεύχος 42 Μάρτιος 2024 https://ermionidamagazine.com/wp-content/uploads/2024/03/Er-mag-42.pdf

Σχολιάστε