Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διήγημα επιστημονικής φαντασίας : «ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ»

Νοέμβριος 4, 2017

giant-habitable-space-station

«Μάθαμε να ζούμε με υπερφυσικά πλάσματα από τον καιρό που μας προετοίμαζαν με τις ταινίες και τις σειρές τους. Είχαν προετοιμάσει το έδαφος, χωρίς να το φανταζόμαστε, για να δεχτούμε πως όχι δεν είμαστε μόνοι μας στον πλανήτη αλλά κινδυνεύουμε και να εξαφανιστούμε κάποια στιγμή. Και κάπως έτσι αλλάξαμε ρόλους. Αυτοί βγήκαν από τα έγκατα της γης για να μπούμε εμείς να κρυφτούμε εκεί έτσι ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε»

«Και πιστεύεις ότι μπορούμε να επιβιώσουμε Αλέξανδρε; Δεν είμαστε συνηθισμένοι να ζούμε κάτω απ αυτές τις συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα»

«Φυσικά και μπορούμε. Η αποστολή μας αύριο φτάνει στον κεντρικό σταθμό στον Όλυμπο. Έχοντας βρει τα στοιχεία που έχουν προκύψει από το πείραμα του Cern θα απαλλαγούμε μία και καλή από δαύτους. Κοιμήσου τώρα, από αύριο ίσως να μην έχεις αυτήν την πολυτέλεια».

Κάθε αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Ημέρα επιβίωσης, ημέρα ονείρων για το μέλλον με ή χωρίς νεκροφανείς. Και δεν είναι μόνοι τους, έχουν την υποστήριξη της παγκόσμιας κυβέρνησης γιατί χωρίς την «Άνοδο» αυτών δεν θα είχε πετύχει την μείωση του πληθυσμού τόσο γρήγορα. Αλλά το βουνό των Αρχαίων Θεών κρύβει πολλά μυστικά που δεν γίνεται να αφήσουν το κακό να επιβιώσει, εξάλλου ποτέ δεν το άφησαν.

 

5 χρόνια πριν την «Άνοδο» κάπου στην Ελβετία

 

Αποτέλεσμα τελικής έρευνας : Το σωματίδιο Χιγκς συνδέεται με την αρχή του κόσμου αλλά ταυτόχρονα με αυτό απελευθερώνονται αρχέγονες δυνάμεις που ανατρέπουν κάποιους κανόνες της φυσικής. Οφείλουμε να δούμε προσεκτικά ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες της φυσικής ώστε να μην δημιουργήσουμε ούτε μαύρη τρύπα αλλά ούτε και να επαναφέρουμε κάποιες ιδιότητες του αιθέρα που ίσως παλιά χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι πολιτισμοί.

«Λίγο υπερβολικό δεν είναι το πόρισμα νομίζεις;»

«Αυτό ψάχναμε τόσο καιρό, Λυδία. Γι αυτό είμαστε εδώ. Πάτα το κουμπί να ενεργοποιήσουμε το τελικό στάδιο και αύριο απλά θα έχουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλη την ανθρωπότητα. Με τις ευλογίες και όλης της ηγεσίας της Π.Κ.Γ (Παγκόσμια Κυβέρνηση Γαίας).

 

Σήμερα κάπου έξω κοντά στον Όλυμπο

 

Η αποστολή απελευθέρωσης του πλανήτη από τους νεκροφανείς φτάνει στους πρόποδες του βουνού έχοντας μαζί βασικές προμήθειες φαγητού, νερού και φυσικά όπλων.

«Μην ξεχνάτε τους χτυπάμε στο κεφάλι αλλιώς δεν ξαναπεθαίνουν. Και μην τρέχετε, η νέα εκδοχή τους μπορεί να τρέξει περισσότερο από σας. Βρίσκουμε το σταθμό και περιμένουμε για ενισχύσεις τους κεντρικούς επιστήμονες του πειράματος».

Μη γνωρίζοντας καλά τα μυστικά του Ολύμπου, οι επιζήσαντες παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να επαναφέρουν τον πλανήτη στο στάδιο πριν το καταστροφικό πείραμα. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα στρατό από νεκροφανείς που φρουρούν την περιοχή, πρέπει αθόρυβα να περάσουν στον τομέα Χ όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να επεξεργαστεί όλες τις λεπτομέρειες του πειράματος. Ευτυχώς για το ανθρώπινο είδος τα κεντρικά μυαλά, ο Αλέξανδρος και η Λυδία, μόλις τελειοποίησαν το τελικό στάδιο και εντόπισαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει έξω στον αέρα , κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως τις υπόγειες διαβάσεις του στρατού και να γλυτώσουν από άλλα πειράματα της Π.Κ.Γ. δήθεν για το καλό του ανθρώπινου είδους.

Φτάνοντας η αποστολή κοντά στους νεκροφανείς τοποθετεί αυτοσχέδιες βόμβες σε δύο κεντρικά σημεία ώστε να καταφέρει να τις ενεργοποιήσει για να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση οι νεκροφανείς. Εύκολο να το πετύχουν αλλά ο στρατός της Π.Κ.Γ. που φρουρεί το βουνό καταλαβαίνει ότι έχει δεχτεί εισβολή. Μία διμοιρία κατευθύνεται στα σημεία της έκρηξης και συλλαμβάνει ένα μέλος της αποστολής γλυτώνοντας το ταυτόχρονα από τα ζόμπι.  Η υπόλοιπη ομάδα χωρίζεται σε δύο μέρη : μέρος διάσωσης του μέλους και μέρος αποστολής που θα εισβάλει στα εργαστήρια.

Κάπου έξω από το Λιτόχωρο έχοντας η νύχτα να έχει απλώσει το πέπλο της στην περιοχή, τα πρώτα σύννεφα βροχής κάνουν την εμφάνισή τους δυσκολεύοντας τον Αλέξανδρο και τη Λυδία που προσπαθούν να πλησιάσουν το βουνό των Θεών από δύσβατες περιοχές για να μην γίνουν αντιληπτοί και συλληφθούν. Βλέπετε η κυβέρνηση θέλει να επεκτείνει το πείραμα και σε άλλους πλανήτες ώστε να δημιουργήσει έναν Γαλαξία που ελέγχεται από νεκροφανή όντα τα οποία υπηρετούν τον ελάχιστο εναπομείναντα πληθυσμό που αυτοί έχουν επιτρέψει.

«Επικίνδυνο δρόμο διαλέξαμε, μήπως πρέπει να βγούμε από το δάσος;»

«Τρελάθηκες; Τα ζόμπι μπορούμε να τα ξεγελάσουμε, τον στρατό όχι»

«Ναι, αλλά τα ζόμπι Αλέξανδρε μπορούν να μας φτάσουν ευκολότερα»

«Ναι Λυδία, αλλά ο στρατός πυροβολεί όποιον βρει επιζήσαντα. Και πίστεψε με από μακριά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι δύο άνθρωποι που περπατούν ανέμελα στο δάσος είναι οι επιστήμονες που καταζητούνται εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια»

«Χα χα χα όντως. Σαν τις ταινίες που βλέπαμε κατάντησε η ζωή μας».

Ο τομέας Χ σχεδιάστηκε έτσι ώστε να θυμίζει απόρθητο κάστρο. Υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους είναι συνδεδεμένοι με το σύστημα. Κάμερες καλύπτουν και το παραμικρό σημείο φαντάζοντας την είσοδο σε αυτήν την πτέρυγα αδύνατη.

«Άρη, προγραμμάτισες αυτό το σύστημα. Δεν μπορεί να μην έχει κωδικό αποσυντονισμού»

«Ο οποίος κωδικός είναι μέσα στον τομέα Χ»

«Θυμήσου τον, δεν πιστεύω να θέλεις να μας βρει πρώτα ο στρατός ή ακόμα χειρότερα κάποιο ζόμπι». Όταν η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με το σωματίδιο Χιγκς, η τεχνολογία εκτοξεύτηκε σε απίστευτα σημεία. Νανοτεχνολογία και Φυσική θα έλυναν όλα τα προβλήματα του πλανήτη, εάν δεν χρησιμοποιούνταν από λάθους ανθρώπους.

Περνώντας το δάσος ο Αλέξανδρος και η Λυδία σταματούν για λίγο σε μία μικρή σπηλιά που τελευταία στιγμή εντόπισαν καθώς τα πυκνά φύλλα των δέντρων φάνταζαν σαν να την προστάτευαν από το οποιοδήποτε γυμνό μάτι. Μικρή αλλά ζεστή τους φιλοξένησε για λίγη ώρα μέχρι που ένας ήχος σαν κάποιος να πλησιάζει έσπασε την απέραντη σιωπή της νύχτας.

«Κάποιος είναι εδώ, το νοιώθω»

«Πάψε».

Ένας έλεγχος με τον δαυλό, αλλά τίποτα. Καμία φιγούρα δεν φαντάζει να βρίσκεται στην σπηλιά. Ξαφνικά ένα μήνυμα εμφανίζεται στα τοιχώματα, σαν κάποιος αόρατος να γράφει και το μόνο που να διακρίνεται να είναι τα γράμματα.

«Αυτή είναι η είσοδος του τομέα Χ. Ακολουθήστε»

«Ποιος είσαι; Γιατί δεν εμφανίζεσαι;» ξεσπάει η Λυδία

«Ακολουθήστε ή τώρα ή ποτέ»

Ο Αλέξανδρος αρπάζει το χέρι της και την τραβάει στο βάθος της σπηλιάς όπου κανένα φως δεν φαίνεται. Περπατώντας στα τυφλά με τον φόβο τι θα συναντήσουν αλλά και που οδηγεί η σπηλιά, μετά από αρκετά μέτρα συναντούν ένα ολόχρυσο άγαλμα του Ζεύς. Σαν να φτιάχτηκε χθες, σαν ο χρόνος από πάνω του να μην έχει περάσει. Για δευτερόλεπτα παγώνουν αλλά συνεχίζουν διότι ο χρόνος που απομένει να συναντήσουν την αποστολή είναι πλέον ελάχιστος.

«Πιστεύω στην επιστήμη και το ξέρεις αλλά αυτό που ζούμε τώρα είναι ότι οι Θεοί κατοικούν ακόμα εδώ σαν να μην έφυγαν ποτέ»

«Δεν πιστεύω ότι θα συμφωνούσα κάποια στιγμή τόσο απόλυτα μαζί σου, όσο τώρα»

Η διάσωση του μέλους φαντάζει Γολγοθάς. Ο στρατός έχει φυλακίσει τον συλληφθέντα και μόνο από θαύμα μπορούν οι υπόλοιποι να σπάσουν τον κλοιό και να τον σώσουν. Μέχρι που ακούγεται ο ήχος μιας σειρήνας και ο χώρος σχεδόν εκκενώνεται. Από τα λίγα που καταφέρνουν να ακούσουν είναι ότι εισβολείς βρίσκονται μέσα στον τομέα Χ και όπου τους βρουν πρέπει να τους σκοτώσουν.

«Ο Άρης έσπασε τον κωδικό, πρέπει να βιαστούμε»

Όλοι μαζί καταφέρνουν και μπαίνουν στον τομέα Χ. Ο στρατός μαζί με τους νεκροφανείς έχει ήδη περικυκλώσει όλο το κτίριο και έχει ασφαλίσει όλες τις εισόδους. Για αυτούς που φαίνονται όμως, διότι το σπάσιμο κωδικού με νανοτεχνολογία μπορεί να σε κάνει μέχρι και αόρατο! Κάπως έτσι και ο Άρης με την υπόλοιπη παρέα πέρασε δίπλα από όλους χωρίς να γίνει αντιληπτός.

«Ο κωδικός είναι εδώ μέσα. Μας μένει μόνο να έρθουν ο Αλέξανδρος και η Λυδία, διότι θα χρειαστούμε τις γνώσεις τους»

«Τουλάχιστον ας μπούμε μέσα στον τομέα Χ. Να βρισκόμαστε δίπλα στους υπολογιστές, ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας και το ξέρετε»

«Υπέρ μας όμως είναι η νανοτεχνολογία. Πιστεύεις ότι μπορεί να μας δουν;»

«Οι άνθρωποι όχι. Αλλά οι νεκροφανείς …. δεν ξέρουμε»

Τα ζόμπι μόλις αντιλαμβάνονται τους εισβολείς κατευθύνονται προς την μεριά τους και η μάχη ξεκινά. Ο στρατός έκπληκτος αδυνατεί να καταλάβει τι συμβαίνει μέχρι που οι δύο επιστήμονες ανοίγουν την μυστική πύλη και κάνουν την έφοδο τους στον κεντρικό υπολογιστή του τομέα Χ.

 

Την επόμενη μέρα κάπου στον τομέα Χ

 

«Ωραία τα καταφέραμε. Και τώρα; Πως βγαίνουμε έξω;»

«Όπως μπήκαμε. Η κυβέρνηση πλέον δεν υπάρχει, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους νεκροφανείς»

«Το ξέρω αλλά είναι τόσοι πολλοί»

«Ουκ εν τω πολλώ το ευ. Είναι πολλοί αλλά εμείς έχουμε την τεχνολογία να τους στείλουμε πίσω. Τι λέτε; Είστε έτοιμοι;»

Δεν έχει επικρατήσει το κακό. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Άρα υπάρχει ακόμη ελπίδα… Ίσως το χρυσό γένος να είναι για δεύτερη φορά το επόμενο.

 

 

 

 

 

 

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: