Skip to content

“Σφηνάκια” – Σχολιασμός επικαιρότητας 23 Μαίου 2014 “νέος Παρατηρητής”

Μαΐου 22, 2014

ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Πέρασε η πρώτη Κυριακή και άφησε πίσω της πολλές εντυπώσεις. Κατάφερε η Ερμιονίδα να πάει δεύτερο γύρο στις δημοτικές εκλογές καθώς και η Περιφέρεια αφού οι ψήφοι μοιράστηκαν σε όλους όπως είχαμε προβλέψει. Είδες αγαπητέ, εσύ που υποστήριζες ότι θα βγει ο συνδυασμός σου με 60% την πρώτη Κυριακή, πως αυτό είναι αδύνατον; Είδες ότι δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν και τίποτα; Είδες πως ο κάθε ένας υποψήφιος και ο κάθε επικεφαλής έχει τον δικό του κόσμο που τον υποστηρίζει; Συγχαρητήρια λοιπόν στην Ερμιονίδα που μέσα στο Δημοτικό της Συμβούλιο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούμε πολλές απόψεις αλλά και προτάσεις. Έτσι θα είναι καλύτερη η δουλειά που θα γίνει για τον τόπο μας!!! Εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλή πενταετία στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ

Αυτό το πράγμα που ο καθένας νομίζει ότι είναι το κέντρο του κόσμου και όλοι ασχολούνται μαζί του, πολύ με κάνει και γελάω.  Είχαμε την τιμή λοιπόν όλο αυτό το διάστημα να λαμβάνουμε με δελτία τύπου την θέση και τις απόψεις του κάθε υποψηφίου. Είχαμε όμως και την ατυχία να διαβάζουμε στο διαδίκτυο ανορθόγραφες επώνυμες δηλώσεις φρέσκων «πολιτικών», που μέχρι προχθές δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους, οι οποίες αναφέρονταν σε διάφορους αντιπάλους. Αγαπητοί μου χαλαρώστε και λίγο. Τι τις περάσατε τις εκλογές; Έκφραση του κάθε ενός που για να αποφύγει να πληρώσει ψυχίατρο σου λέει «Ε δεν τα γράφω στο facebookνα ξεσπαθώσω, τόσους φίλους έχω»; Αυτοί οι τραμπουκισμοί και οι «μαγκιές» το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να μας διασκεδάζουν την ώρα που αγωνιούμε για να μάθουμε τα αποτελέσματα.  Keepwalkingλοιπόν…..

ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ

Και επειδή όσοι είμαστε γνώστες, θέλουμε να είμαστε και σωστοί συγκρίνουμε σε αυτά τα «σφηνάκια» την απερχόμενη δημοτική Αρχή. Πάντα έτσι γίνονται οι εκλογές. Συγκρίνεις τι παίρνεις και από ποιον το παίρνεις, δεν συγκρίνεις τον Καποδίστρια με τους τωρινούς υποψηφίους αγαπητέ μου αλλά συγκρίνεις την τελευταία θητεία ολόκληρης της δημοτικής αρχής που φεύγει. Και φυσικά συγκρίνεις και τα στελέχη της, όπου και να έχουν μεταπηδήσει αυτά!!! Το βιογραφικό τους είναι συγκεκριμένο και δεν αλλάζει!!!

ΥΠΟΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΡΓΟ» – 1. ΥΠΕΡΧΩΜΑΤΕΡΕΣ – ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Επειδή πολλοί θέλουν να συνεχίσουν το έργο τους και απευθύνονται σε μας και μας ζητούν την ψήφο μας, καλό είναι να κάνουμε ένα φρεσκάρισμα της μνήμης μας για να δούμε ακριβώς τι σημαίνει αυτό. Έλεγαν κάποιοι πριν τέσσερα χρόνια ότι θα λύσουν το πρόβλημα με τα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα όμως, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι ότι άνοιξαν τόσες υπερχωματερές, που ούτε ο Κόπερφιλντ δεν μπορεί να τις εξαφανίσει. Έχουμε φτάσει στο σημείο να κοντέψουμε να καλέσουμε άλλους δήμους για να ανταλλάξουμε τα διπλά μας σκουπίδια (όπως κάνουν οι συλλέκτες αντικειμένων και γραμματοσήμων – ανταλλάσουν τις διπλές). Οι χωματερές μας μετρούν πολλά τιράζ!!!!!!! Απορία : Αυτοί οι κύριοι εφόσον δεν έλυσαν το πρόβλημα γιατί να το λύσουν τώρα; Τι έχει αλλάξει δηλαδή;

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΡΓΟ» – 2. ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Όλο το διάστημα πριν τις εκλογές λαμβάναμε παράπονα που αφορούσαν τις σχολικές επιτροπές και τους απλήρωτους προμηθευτές τους. Εκτός του ότι δεν είχαμε καμία απάντηση για το παραπάνω θέμα ταυτόχρονα οι πολίτες μας έστελναν καταγγελίες για φθορές σε νηπιαγωγεία και παιδικές χαρές οι οποίες καθιστούσαν επικίνδυνο τον χώρο που συχνάζουν παιδιά. Και ερωτώ : Γιατί αγαπητέ υπεύθυνε τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν φρόντισες να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα που αφορούν παιδικές χαρές και σχολεία; Γιατί τώρα ζητάς την ψήφο μας όταν το «έργο» σου το 2010-2014 ήταν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό; Και το σημαντικότερο : Γιατί δεν απαντάς στις επώνυμες εις βάρος σου κατηγορίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο εφόσον είσαι αθώος; Ή μήπως δεν είσαι;;;;;;;

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΡΓΟ» – 3. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

«Γκρέμισε φούρνος μάλλον» σκέφτηκα όταν διάβασα την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της επίσημης ιστοσελίδας. Ή τα άρθρα μου διαβάζετε και παίρνετε και καμιά σωστή ιδέα πώς να διαχειριστείτε τον Δήμο ή αυτό είναι προεκλογικό τρυκ. Άλλοι στρώνουν δρόμους και εσείς επειδή είστε πρωτότυποι και μοναδικοί είπατε να φτιάξετε επιτέλους αυτήν την ιστοσελίδα. Μιλάμε για μεγάλη επιτυχία!! Ημέρα παράδοσης 15 Μαΐου 2014 ακριβώς τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Μιλάμε είστε πολύ μπροστά έτσι; Τέτοιο έργο πρέπει να επιβραβευτεί. Μην ξεχάσετε να πείτε όσοι ζητάτε ψήφο την Κυριακή ότι μέσα στην επόμενη πενταετία θα φτιάξετε λογαριασμούς σε όλα τα socialmediaμε πρωταγωνιστή το instagram, για να βλέπουμε και τις selfieφωτογραφίες σας……. Έλεος!!!

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΡΓΟ» – 4. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το εκθετήριο για τα ευρήματα του Σπηλαίου Φράχθι που το είχατε «σημαία» πριν τέσσερα χρόνια πόσα ακριβώς λιθαράκια του βάλατε; Τόσο δύσκολο ήταν να το τελειοποιήσετε; Εσείς το διατυμπανίζατε και σας ψηφίσαμε, δεν το λέω εγώ. Δηλαδή πόσες πενταετίες περιμένετε να περάσουν για να κάνετε τα αυτονόητα; Επίσης είχαμε ξεκινήσει, μια ομάδα εθελοντών, να οργανώσουμε το αρχείο του Δήμου για να ψηφιοποιηθεί. Και αυτό στη μέση το αφήσατε, ποτέ δεν τελείωσε και ποτέ δεν μας ενημερώσατε σε ποιο σημείο βρίσκεται. Γενικότερα με τα έργα σας είχατε ένα θέμα : Τα βαπτίζατε «γεφύρι της Άρτας», πάντα έμεναν στην μέση. Γιατί ζητάτε να σας ξαναψηφίσει ο κόσμος την Κυριακή; Και γιατί να μην ψηφίσει όσους έκαναν έργα παλαιότερα; Αυτά τα έργα τελειοποιήθηκαν τουλάχιστον και τα απολαμβάνουν οι δημότες….

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΡΓΟ» – 5. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αυτό το κλειστό γυμναστήριο είναι σαν την ιστοσελίδα που αναφέραμε παραπάνω με μία μόνο διαφορά. Αυτό αλλάζει ανά φυλλάδιο υποσχέσεων και δωρητή. Πριν τέσσερα χρόνια έλεγαν ότι θα το δημιουργήσουν, μετά από τέσσερα χρόνια λένε θα φέρουν δωρητή. Προβλέπεται σε είκοσι χρόνια – που θα έχουν μεταπηδήσει ωσάν τον Μίκη Θεοδωράκη σε 20 διαφορετικές παρατάξεις – να το υλοποιήσουν. Πάντως τέσσερα χρόνια έκαναν μόνο αθλητικά όνειρα και τίποτα παραπάνω. Να’ ναι καλά οι αθλητικοί σύλλογοι που ανεβάζουν την περιοχή γιατί αν περιμέναμε από το Δήμο θα έπρεπε να πάμε σε παράλληλο σύμπαν για να βρούμε γιατρειά.

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΡΓΟ» – 6. ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Πόσο κάνει βρε αδερφέ μια λάμπα για να την αλλάξετε; Ένα δις; Ρωτάω γιατί ολόκληρα χωριά θύμιζαν την «ώρα της γης» – τότε που κλείνουμε όλοι τα φώτα για να εξοικονομήσουμε ενέργεια για το περιβάλλον. Αυτό το θεσμό γιορτάζατε και εσείς στο Δήμο; Ρωτάω γιατί αφήνατε βδομάδες τα χωριά χωρίς λάμπες και μας έστελναν οι δημότες τις καταγγελίες, όχι μία ώρα όπως ορίζει ο θεσμός της «ώρας της γης». Βέβαια για να ξαναεκλεγείτε τώρα που αλλάξατε συνδυασμό σε λίγο θα μας τάξετε φωτισμό αλά Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας!!! Όλα είναι πιθανά….

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΡΓΟ» – 7. ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Εσείς φωνάζατε να βγείτε γρήγορα να μην χάσουμε το αποχετευτικό. Τι ακριβώς υλοποιήσατε σε αυτόν τον τομέα; Ότι και στους υπόλοιπους. Ένα ολόκληρο τίποτα με μπόλικο καθόλου. Ή να αναφέρω και τις διακοπές εκείνης της ΔΕΥΑΕΡ;; Βέβαια τώρα προεκλογικά δεν σταματάει η ροή του νερού ούτε σταγόνα. Είναι επειδή ζητάτε τις ψήφους τώρα για να παραμείνετε στις θέσεις σας, μόλις περάσει η 25η θα μας το κόβετε κάθε τρεις και λίγο ε; Ή μήπως φτιάξατε την αφαλάτωση όπως γράφατε στο φυλλάδιο σας το 2010; Τι να πρωτοαναφέρω : την κατασκευή φράγματος στη θέση Τζερτζελιάς; Τον Ανάβαλο; Μην γελάτε αγαπητοί μου αναγνώστες το φυλλάδιο του 2010 της νυν και απερχόμενης δημοτικής Αρχής σας διαβάζω….. Αυτής της «αρχής» που κάποιοι ονειρεύονται να συνεχίσουν εφόσον επανεκλεγούν.

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΡΓΟ» – 8. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα πηγαίνατε και σε εκθέσεις Τουρισμού, κούνια που σας κούναγε!!! Πως θα πηγαίνατε αγαπητοί μου εκεί όταν δεν ξέρατε να φτιάξετε ούτε την επίσημη ιστοσελίδα; Θα δίνατε στους τουρίστες το μπλογκ που δημιουργήσατε; Να σας θυμίσω πως αυτό δεν είναι καν μεταφρασμένο στην επίσημη γλώσσα που μιλούν όλοι παγκοσμίως, την Αγγλική. Πως ακριβώς θα προωθούσατε τον τουρισμό της περιοχής, όπου τα ξενοδοχεία μας φτάνουν στα 7 αστέρια; Με την νοηματική; Ή με τα υπέροχα Ελληνικά σας; Επίσης δεν έχει το μπλογκ καν τις προϋποθέσεις για χάρτη, πληροφορίες κτλ. – είναι κάτι εντελώς ερασιτεχνικό, γι αυτό και δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιείται από επίσημους φορείς , δεν το γνωρίζετε αυτό;. Άντε να αλλάξουμε πρόσωπα να έχουμε ανθρώπους που μιλούν πολλές ξένες γλώσσες να ασχοληθούν με το θέμα του τουρισμού!!!!

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Εμείς τα επισημαίνουμε. Οι αναγνώστες τα μελετούν και αποφασίζουν. Ελπίζουμε οι δημότες να αγαπούν τον τόπο τους και να επιλέξουν τον καταλληλότερο!!!

 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Νέος Παρατηρητής» στις 23/5/2014 Αρ. Φ. 4

Εικόνα

Εικόνα

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: