Μετάβαση στο περιεχόμενο
7 Σχόλια
 1. Κώστας Νταλούκας permalink

  Σχετικά με την επιστολή Αργυράκη και την απάντηση σας.
  Έχει απόλυτο δίκαιο ο Κος Αργυράκης και εσείς το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σταματήσετε να πιστεύετε ότι μπορείτε να έχετε άποψη για ειδικά επιστημονικά θέματα. Δεν δικαιούστε κύριε μου να έχετε γνώμη γιατί δεν είστε ούτε εφαπτόμενα ειδικός σε ιατρικά θέματα, εκτός κι αν είστε γιατρός οπότε λυπάμαι για τις απόψεις σας. Μάλλον έχετε μπερδευτεί και πιστεύετε ότι πρόκειται για θέματα που αφορούν την Δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου, όπου ο καθένας σε ένα μεγάλο καφενέ μπορεί να εκφέρει την άποψη του. ΛΑΘΟΣ. Σήμερα σε όλο τον επιστημονικά αναπτυγμένο κόσμο πραγματοποιούνται ερευνητικές εργασίες από Πανεπιστήμια και ερευνητικές ομάδες. Τα αποτελέσματα, πιστοποιημένα με στατιστικές μεθόδους, δημοσιεύονται σε περιοδικά παγκοσμίου κύρους, και περνάνε σε ιατρικά βιβλία που διδάσκονται στην συνέχεια σε φοιτητές Ιατρικής, ή χρησιμεύουν σαν αναφορές για χρήση από γιατρούς, ειδικούς και μη. Ο δημοσιογράφος το ΜΟΝΟ που μπορεί και πρέπει να κάνει είναι να αναδημοσιεύει την πληροφορία χωρίς δικά του σχόλια, αφού δεν δικαιούται να έχει.

  Σας ευχαριστώ

  Κώστας Νταλούκας Παιδίατρος

  • enimerwsi permalink

   Σχετικά με την γνώμη την δική σας…
   καλά κάνετε και την εκφράζετε αλλά ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε το σύστημα υγείας το υπάρχον το οποίο στηρίζεται μόνο και μόνο ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!! να σας θυμίσω το φιάσκο με το εμβόλιο της δηθεν πανδημίας , γρίπης των χοίρων… άλλο ένα φιάσκο – ταξίδεψα Αμερική εκείνη την περίοδο και δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας για λόγους υγείας πλην των ευπαθών ομάδων…
   θα γράφω όσες φορές θέλω την γνώμη μου και όποτε εγώ το κρίνω αναγκαίο… όταν μάθετε να σχολιάζετε όλο το άρθρο ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (μάλλον θα θέλει να πλουτίζει από τις χημιοθεραπείες και τις εισαγωγές σε νοσοκομεία)….. θα σας συμβούλευα λοιπόν και γω να ξαναδιαβάσετε τον όρκο του Ιπποκράτη και να ξεκινήσετε πρώτοι εσείς , οι γιατροί, να εναντιωθείτε στα φακελάκια και σε όλες τις υπάρχουσες πληγές του αγαθού που ονομάζεται ΥΓΕΙΑ και μετά να κάνετε κριτική σε τρίτους
   επίσης ένα ταξίδι σε άλλες χώρες για να καταλάβετε που ζούμε … θα σας βοηθούσε !!!!!

   και δεν είμαι κύριος είμαι κυρία… ούτε αυτό δεν διαβάσατε σωστά στο άρθρο,….. κατά τ άλλα να μην εκφέρουμε γνώμη, ε;;; αστειάκι μάλλον!!!

 2. Κώστας Νταλούκας permalink

  Αγαπητή μου Κυρία (αφού για εσάς έχει πρωταρχική σημασία)

  Το μόνο που διακρίνω σε εσάς είναι εμπάθεια, δυσκολία να δείτε ξεκάθαρα και να δεχθείτε την πραγματικότητα. Μου δίνετε την εντύπωση του ανθρώπου που έχει κάποιο πρόβλημα με τους γιατρούς γενικότερα, αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το γενικό και απόλυτο «να διαβάσετε τον όρκο του Ιπποκράτη και να ξεκινήσετε πρώτοι εσείς ….να εναντιωθείτε στα φακελάκια…» Δηλαδή εσείς τι φαντάζεστε, ότι όλοι εμείς οι γιατροί κάνουμε κακό στον κόσμο; Δηλαδή από όλους τους εγκληματίες εμείς οι γιατροί είμαστε οι χειρότεροι; Εσείς όταν αρρωστήσετε από ποιον εξετάζεστε; Και εν πάσει περιπτώσει τι σχέση μπορεί να έχουν τα εμβόλια, ιδιαίτερα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με όλα αυτά που αναφέρετε;

  Επειδή λοιπόν έχω ταξιδέψει πάρα πολύ και παρακολουθώ από κοντά την λειτουργία των αναπτυγμένων χωρών στον κόσμο, τουλάχιστον στον χώρο της ιατρικής που με ενδιαφέρει, σας διαβεβαιώ ότι καμία χώρα και κανένα κράτος (Αγγλία, Γερμανία, Αμερική, Καναδάς και άλλα) δεν λειτουργεί διαφορετικά από αυτό που εγώ διαβάζω και ενημερώνομαι.

  Μπορεί η χώρα μας να έχει προβλήματα οικονομικά, γραφειοκρατικά, διοικητικά,οργανωτικά ή ότι άλλο, αλλά έχει στο σύνολο καλούς και ευσυνείδητους γιατρούς που κοσμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και την Ιατρική επιστήμη.Και μια που το αναφέρετε, παρόλο ότι δεν ανήκω στους γιατρούς του ΕΣΥ, δεν θα βρείτε γιατρούς πουθενά αλλού στον κόσμο, που να δουλεύουν τόσες πολλές ώρες, με τέτοιες συνθήκες και για τόσο λίγα χρήματα.

  Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να προσέχετε στις γενικεύσεις σας και ιδιαίτερα θα σας παρακαλούσα, επειδή δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει όργανο ή νόμος που να απαγορεύει σε επικίνδυνα για την δημόσια υγεία δημοσιεύματα να δημοσιεύονται, όταν αναφέρεστε σε εμβόλια, να γράφετε μόνον αυτά που ισχύουν στην παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία. Αλλιώς και με κάποιον τρόπο αυτού τα είδους τα δημοσιεύματα παρασύρουν την κοινή γνώμη και βάζουν σε κίνδυνο την ζωή χιλιάδων ή και περισσοτέρων παιδιών.
  Αν θέλετε σώνει και καλά να έχετε μια άποψη κρατήστε την για τον εαυτό σας και τα παιδιά σας. Αφήστε σε εμάς που έχουμε σπουδάσει και παντρευτεί την ιατρική και τον όρκο του Ιπποκράτη να δίνουμε τις μάχες μας και νάχουμε την αγωνία της αρρώστειας και της θεραπείας, συμπάσχοντας με αυτούς που ζητούν την βοήθειά μας.

  Σας ευχαριστώ που με φιλοξενείτε, να με συγχωρείτε για το αυστηρό των γραφομένων, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι έχω υποχρέωση να στηρίξω για το καλό, ακόμα και το δικό σας, την σωστή πληροφόρηση.

  Όσο για το εμβόλιο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ένα θα γράψω, έχοντας υποχρέωση να το κάνω, στην μνήμη της Ιουλίας Τσιάρα, ενός κοριτσιού 26 χρόνων, που έχασε την ζωή της στην μάχη με τον καρκίνο της μήτρας, λίγα χρόνια πριν, τα λόγια της μητέρας και της αδερφής της.

  «Η αδερφή και η μητέρα της Ιουλίας, μέσα από την προσωπική τους περιπέτεια, θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στις έφηβες και τις νεαρές γυναίκες να μην ξεχνούν τον προληπτικό έλεγχο.

  Κάθε χρόνο 580 Ελληνίδες διαγιγνώσκονται με αυτόν τον καρκίνο και 240 χάνουν την μάχη για τη ζωή. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατες εκτιμήσεις ο κίνδυνος εξέλιξης σε καρκίνο, κορυφώνεται στις γυναίκες πριν την ηλικία των 24 ετών.

  Η σωστή ενημέρωση του κόσμου και η αποτελεσματική εφαρμογή του εμβολιασμού και του τεστ Παπανικολάου είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν δραματικά τα ποσοστά εμφάνισης αυτού του καρκίνου».

  Πληροφορίες για την Ιουλία Τσιάρα μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο.

  Φιλικά

  • enimerwsi permalink

   αυτή η απάντηση σας είναι τουλάχιστον ευγενική (κάτι που δεν ήταν η πρώτη)…
   πάλι όμως δεν απαντήσατε σε βασικά σημεία του άρθρου μου και αυτό σημαίνει ότι «κάπου» και γω έχω τα δίκια μου,,, δεν μου αναφέρετε τίποτα για το φάρμακο του καρκίνου το γνωστό DCA το οποίο έχει ανακαλυφθεί στον Καναδά αλλά επειδή είναι πολύ φθηνό (σε χρήματα) δεν συμφέρει τις φαρμακοβιομηχανίες να το αφήσουν να κυκλοφορήσει…

   επίσης δεν αναφέρετε καθόλου τα σχετικά με την μούφα της γρίπης των χοίρων και τα εμβόλια που έμειναν στα ράφια (ευτυχώς) διότι δεν ξέρουμε τι παρενέργειες δημιουργούν μετά από χρόνια… λυπάμαι για την Ιουλία αλλά επίσης λυπάμαι και για τα θύματα του δήθεν ιού της γρίπης των χοίρων το 1976 τα οποία επεβλήθησαν σε μαζικό εμβολιασμό και μετά από κάποια χρόνια μήνυσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για παρενέργειες του νευρικού συστήματος το οποίο παρέλησε εντελώς το σώμα τους…..

   δεν αμφισβητώ τις σπουδές σας αλλά σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι αμφισβήτηση για τις γνώσεις μου… στην ιατρική όπως και σε άλλους κλάδους παίζονται τρελά συμφέροντα και το να καταπίνω εύκολα ότι μου δίνουν δεν το συνηθίζω…. φροντίζω να ψάχνω όλες τις παραμέτρους όπως οφείλω….

   ενημερωθείτε λοιπόν για το DCA και την έρευνα του κυρίου Ευάγγελου Μιχελάκη καθώς και για τις επιπτώσεις που είχε το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων το 1976 στην Αμερική και ίσως τότε μπορέσουμε να συννενοηθούμε… το να γράφουμε συνεχώς τα ίδια κατεβατά δεν βοηθάει στην επικοινωνία μεταξύ μας

   το να μου δίνετε συμβουλές να κρατώ την γνώμη μου μόνο για εμένα και να μην ερευνώ είναι επιηκώς απαράδεκτο… δεν σας τιμά αυτή η συμβουλή ούτε σαν γιατρό ούτε σαν άνθρωπο γιατί μην ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτερες ανατροπές σε ιατρική, αστρονομία, φυσική κτλ ήρθαν έπειτα από την αμφισβήτηση ειδάλλως θα είχαμε μείνει ακόμα στην θεωρία της…… επίπεδης γης!!!!!!!!!!

   ευχαριστώ

 3. Κώστας Νταλούκας permalink

  Κα Δημότση
  Επανέρχομαι σήμερα αφού μετά από δική σας προτροπή έψαξα λίγο το θέμα DCA και καρκίνος, που ομολογώ δεν το γνώριζα. Είδα όμως ότι είχε πάρει ήδη από το 2007 μεγάλη δημοσιότητα στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα, σε διεθνή και μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα και επιστημονικά περιοδικά. Αυτό το γράφω για να μη συνεχίσει κανείς να πιστεύει ότι κάποιοι προσπάθησαν να το θάψουν.
  Για το θέμα του εμβολίου της γρίπης των χοίρων θα σας απαντήσω τις επόμενες ημέρες και μόλις βρώ λίγο χρόνο.
  Με την ευκαιρία θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτε το προσωπικό και καμία εμπάθεια δεν τρέφω στο πρόσωπο σας. Η οποιαδήποτε άποψη αφορά τα πιστεύω μου σαν γιατρού και ανθρώπου στην μάχη για μια καλύτερη υγεία στην χώρα μου.

  Από την επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Alberta του Καναδά όπου ο Κος Μιχελάκης δραστηριοποιείται διάβασα.

  The University of Alberta Discovery
  March 15, 2007
  DCA and Cancer Patients
  The University of Alberta’s DCA Research Team is set to launch clinical trials on humans in the spring of 2007 pending government approval. Knowing that thousands of cancer patients die weekly while waiting for a cure, Dr. Michelakis and his team are working at accelerated speed, condensing research that usually takes years into months. Fundraisers at the University of Alberta are determined to raise the money to allow this next phase of research to begin. Once Health Canada grants formal approval, the University of Alberta’s Research Team will begin testing DCA on patients living with cancer. Results with regards to the safety and efficacy of treatment should be known late this year.

  Σημειώνω για αυτούς που δεν γνωρίζουν καλά Αγγλικά.

  15 Μαρτίου 2007
  «Μόλις το Υπουργείο Υγείας του Καναδά δώσει έγκριση, η ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Alberta θα αρχίσει να δοκιμάζει το DCA σε ασθενείς με καρκίνο. Τα αποτελέσματα με εστίαση στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας θα γίνουν γνωστά αργότερα μέσα σ’ αυτό τον χρόνο».

  Σε επόμενη δημοσίευση τον Μάιο του 2010

  DCA Research Team publishes results of Clinical Trials
  May 12, 2010
  In the 5 patients tested, the drug took 3 months to reach blood levels high enough to alter the tumor’s metabolism. At those levels, there were no significant adverse effects. However, at some of the higher doses tested, DCA caused nerve malfunction, i.e. numbing of toes and fingers. Importantly, in some patients there was also evidence for clinical benefit, with the tumors either regressing in size or not growing further during the 18 month study.
  No conclusions can be made on whether the drug is safe or effective in patients with this form of brain cancer, due to the limited number of patients tested by the study’s leads Drs Michelakis and Petruk.
  One of the intriguing features of this work was that it was funded largely by public donations, including philanthropic foundations and individuals. In addition, it received support by Alberta public institutions, both the University of Alberta and Alberta Health Sciences. The multidisciplinary team that performed this challenging translational research included members of the Departments of Medicine, Diagnostic Imaging and Biomedical Engineering, Oncology and Neurosurgery. Clinicians, scientists, nurses and graduate students worked together for 2 years and express their gratitude to the people of Alberta, philanthropists, the patients and their families.

  «Στους 5 ασθενείς που ελέγχθηκαν χρειάστηκε 3 μήνες το φάρμακο να φτάσει σε επίπεδα στο αίμα ικανά για να αλλάξουν τον μεταβολισμό του όγκου. Στα επίπεδα αυτά δεν υπήρξαν παρενέργειες. Σε υψηλότερες όμως δόσεις το DCA προκάλεσε δυσλειτουργία των νεύρων. Σε μερικούς ασθενείς υπήρξαν στοιχεία για κλινικά οφέλη, με τους όγκους είτε να υποχωρούν σε μέγεθος, είτε να μην μεγαλώνουν περαιτέρω κατά την διάρκεια των 18 μηνών μελέτης.
  Δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του φαρμάκου σ’ αυτόν τον τύπο εγκεφαλικού όγκου, λόγω του μικρού αριθμού ασθενών που ελέγχθηκαν με επί κεφαλής τους γιατρούς Μιχελάκης και Petruk.
  Η ερευνητική εργασία χρηματοδοτήθηκε από δημόσιες δωρεές, φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και ιδιωτών. Επί πλέον είχε την υποστήριξη του εκδοτικού Ινστιτούτου της Alberta και το Πανεπιστήμιο της Alberta………Κλινικοί, επιστήμονες, νοσοκόμοι και απόφοιτοι σπουδαστές εργάστηκαν μαζί για 2 χρόνια και εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο προσωπικό της Alberta, τους φιλάνθρωπους και τις οικογένειες τους».

  Από την εφημερίδα Καθημερινή διάβασα
  «Πολλά υποψήφια φάρμακα είναι θαυμάσια όταν δοκιμάζονται σε ποντίκια. Οταν πάμε σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους όμως, απορρίπτουμε έως και το 95% αυτών» λέει ο κ. Μιχελάκης.
  «Εχουμε μάθει να σκεφτόμαστε τους πολλούς και όχι τους λίγους. Αν αρχίσεις και δίνεις το φάρμακο αυτό σε λίγους χωρίς μάλιστα να το κάνεις στο πλαίσιο μιας καλά δομημένης κλινικής έρευνας, ούτε θετικά ούτε αρνητικά αποτελέσματα μπορείς να πάρεις. Με ρωτάνε συχνά τι έχουν να χάσουν, όσοι προσπαθούν να αυτοθεραπευθούν. Πολλά, είναι η απάντηση. Συχνά συναντάμε περιπτώσεις όπου ο γιατρός προβλέπει έξι μήνες ζωής και ο άρρωστος ζει τρία και πέντε χρόνια. Αν αυτό το φάρμακο έχει σοβαρές παρενέργειες –κάτι που δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή–, τότε μπορεί να ζήσει λιγότερο και με πολλά προβλήματα».
  Μεγάλη δημοσιότητα
  Ο Μιχελάκης δημοσίευσε την επιστημονική του εργασία στις 17 Ιανουαρίου φέτος. Αμέσως έδειξαν ενδιαφέρον και αναπαρήγαγαν την είδηση ο Εconomist, το περιοδικό Newsweek και το περιοδικό New Scientist. Λίγες μέρες μετά, ο Μιχελάκης έδωσε συνέντευξη στο CNN. Αυτό αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των ασθενών αλλά και των επιτήδειων που προσπαθούν να το εμπορευθούν. Το DCA είναι μια ουσία που παράγεται μόνο από δυο πανεπιστήμια παγκοσμίως, αφού χρησιμοποιείται εδώ και τριάντα χρόνια για τη θεραπεία ασθενειών των μιτοχονδρίων. Μπορεί όμως εύκολα να παραχθεί από οποιοδήποτε χημικό εργαστήριο. Η καινοτομία βρίσκεται μονάχα στην ιδέα ότι μπορεί να έχει αντικαρκινική δράση. Επιπλέον, δεν διαθέτει κανείς πνευματικά δικαιώματα πάνω της.
  «Είμαστε μπροστά σε ένα περίεργο δίπολο. Από τη μια είναι καλό που δεν το ελέγχει μια φαρμακευτική εταιρεία, γιατί αυτές ενδιαφέρονται για το κέρδος τους και όχι για τα φάρμακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο άνθρωποι στην Κίνα και την Ινδία δεν έχουν καμιά πρόσβαση σε αυτά. Από την άλλη, αν ο καθένας μπορεί να τα παρασκευάσει, είμαστε απροστάτευτοι απέναντι σε παρόμοια φαινόμενα. Γι’ αυτό χρειάζεται να επαγρυπνεί το κράτος. Το Ιντερνετ σίγουρα διευκολύνει αυτά τα φαινόμενα» λέει ο ίδιος.
  Ο Ευάγγελος Μιχελάκης δηλώνει τώρα συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς την εξέλιξη της ανακάλυψής του: «Φαίνεται μεν πως χτυπάμε μια αχίλλειο πτέρνα του καρκίνου, αλλά η στατιστική δεν είναι υπέρ μας».
  Αγνωστες οι παρενέργειες
  Το DCA είναι ένα κανονικό χημιοθεραπευτικό φάρμακο με άγνωστες όμως ακόμα παρενέργειες. Οπως συμβαίνει με πολλά αντικαρκινικά σκευάσματα, το DCA ενδέχεται να προκαλεί περιφερειακή νευροπάθεια (μουδιάσματα, παραισθήσεις και βλάβες στην ισορροπία), ιδιαίτερα όταν ένας ασθενής ήδη πάσχει από κάποια βλάβη τέτοιου τύπου. Ακόμα χειρότερα, ο συνδυασμός με άλλα φάρμακα μπορεί να κάνει την παρενέργεια αυτή απρόβλεπτη. Μόλις τώρα ξεκινάνε οι κλινικές έρευνες σε καρκινοπαθείς, όπου οι γιατροί θα ελέγξουν πώς λειτουργεί το φάρμακο στον ανθρώπινο οργανισμό.
  Kλείσιμο
  Hμερομηνία : 22-04-2007
  Copyright: http://www.kathimerini.gr

  Η προσωπική μου άποψη σαν γιατρού
  Από τις 15 Μαρτίου του 2007 μέχρι και σήμερα έχουν μεσολαβήσει πάνω από 4 χρόνια. Στο διάστημα αυτό, από αυτά που διάβασα, η έρευνα για την εν λόγω ουσία στον χώρο του καρκίνου λίγα έχει να δείξει, και τα περισσότερα είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Ο ίδιος ο Μιχελάκης εξ άλλου, ήδη από το 2007 αναφέρει ότι η στατιστική δεν είναι με το μέρος του.
  Ίσως το μέλλον κάτι να δείξει, αλλά πιστεύω ότι 4 χρόνια είναι αρκετά για να έδειχναν κάτι. Εξ άλλου οι χρηματοδοτήσεις στο εν λόγω πρόγραμμα δεν έλειψαν.
  Επειδή το θέμα καρκινοπαθής είναι πολύ ευαίσθητο, θα πρέπει οτιδήποτε το αφορά να γίνεται με πολύ προσοχή και σκέψη και με επίκεντρο την ασφάλεια των ανθρώπων που υποβάλλονται σε θεραπεία, καθώς και των οικογενειών τους.
  Σας θυμίζω ότι στο παρελθόν έχουμε βιώσει παρόμοιες καταστάσεις με το νερό του Καματερού, τον γαλάζιο σκορπιό, την φραπελιά και πόσα άλλα. Δεν θέλω να υποστηρίξω ότι εδώ είναι το ίδιο. Κάθε άλλο. Φαίνεται ότι ο γιατρός Μιχελάκης ακολουθεί την πεπατημένη ερευνητική προσέγγιση. Από το σημείο όμως αυτό μέχρι του σημείου που θα βγει και θα ανακοινώσει πιστοποιημένα αποτελέσματα, φαίνεται να υπάρχει πολλή μεγάλη απόσταση. Εύχομαι για το καλό όλων μας να υπάρξουν. Μέχρι τότε όμως έχουμε υποχρέωση σε όλους αυτούς που πάσχουν από καρκίνο, να μην τους διαταράξουμε την ψυχική τους ισορροπία, που τόσο την χρειάζονται, με φρούδες ελπίδες, και να τους αφήσουμε να συνεχίσουν την θεραπεία τους, όπως αυτή γίνεται μέχρι σήμερα.

  Σας παρακαλώ για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσουμε ότι το εμβόλιο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, όπως και όλα τα εμβόλια που κάνουμε στα παιδιά σήμερα, μόνο καλό προσφέρουν και οι λίγες παρενέργειες είναι ασήμαντες και δεν αποτελούν εμπόδιο στον εμβολιασμό τους. Στην Αφρική λόγω έλλειψης εμβολίων πεθαίνουν χιλιάδες παιδιά και μεγάλοι, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να μας εκλιπαρούν να προσφέρουμε λίγα χρήματα για να αγορασθούν εμβόλια.

  Σας ευχαριστώ

  • enimerwsi permalink

   πολύ χαίρομαι που ενημερωθήκατε για το dca…. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και για το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων που το 1976 μετά από πολλά χρόνια επέφερε παρενέργειες στο νευρικό σύστημα

   σχετικά με το άρθρο μου… η γνώμη μου συνεχίζει να είναι η ίδια, δηλ. δεν γνωρίζουμε τις παρενέργειες του «νέου» εμβολίου μετά από χρόνια!!!! προσωπικά εγώ όπως και πολλοί δεν θα παίρναμε τέτοιο ρίσκο………

   • enimerwsi permalink

    http://miastala.com/s/archives/21644
    ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΜΟΥ

    O επιστήμονας της εταιρίας παραγωγής εμβολίων Merck, Dr. Maurice Hilleman παραδέχεται την παρουσία των ιών SV40, AIDS και καρκίνου σε εμβόλια. Ένας από τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες στην ιστορία της βιομηχανίας εμβολίων–ένας επιστήμονας της Merck–παραδέχεται ανοικτά σε ηχογραφημένη συνομιλία ότι Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχουν μολυνθεί με ιούς της λευχαιμίας και καρκίνου. Αντιδρώντας στα λόγια του, οι συνάδελφοί του (των οποίων τα λόγια έχουν επίσης καταγραφεί) ξεσπούν σε γέλια και φαίνεται να θεωρούν το θέμα ότι είναι ξεκαρδιστικό.

    Μετά, αναφέρουν ότι επειδή αυτά τα εμβόλια δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά στη Ρωσία, θα βοηθούσαν τις Ηνωμ. Πολιτείες να κερδίσει Ολυμπιακά μετάλλια γιατί οι Ρώσοι αθλητές θα ήταν «φορτωμένοι με όγκους.» (άρα γνώριζαν και εκείνοι ότι τα εμβόλια μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο σε ανθρώπους).

    Δεν πρόκειται για κάποιο συνωμοσιολογικό σενάριο–αυτά είναι τα λόγια ενός κορυφαίου επιστήμονα της Merck που πιθανόν δεν είχε ιδέα ότι η καταγραφή των όσων ανέφερε θα ήταν διαθέσιμη ανοικτά στο διαδίκτυο (το οποίο δεν υπήρχε καν όταν έγινε η καταγραφή). Πιθανόν να πίστευε ότι αυτό θα έμενε μυστικό για πάντα. Όταν ρωτήθηκε γιατί αυτό το γεγονός δεν έφθασε ποτέ στα ΜΜΕ, απάντησε «προφανώς, δεν τα αποκαλύπτεις αυτά, πρόκειται για ένα επιστημονικό θέμα μέσα στην επιστημονική κοινότητα».

    Με λίγα λόγια, οι επιστήμονες που εργάζονται στη βιομηχανία των εμβολίων δεν βγάζουν το μάτι των συναδέλφων τους. Κρατούν όλα τα βρώμικα μυστικά τους μόνο για τον κύκλο τους και δεν αποκαλύπτουν την αλήθεια σχετικά με την μόλυνση των εμβολίων τους.

    Μπορείτε να ακούσετε την συνομιλία εδώ

    Διαβάστε την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία με τον Dr. Maurice Hilleman

    (Τις ευχαριστίες μας στον Dr. Len Horowitz που βρήκε αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο και το μοιράστηκε με το κοινό)

    •Ακούστε τώρα τη φωνή του κορυφαίου στον κόσμο για τα εμβόλια Dr Maurice Hilleman, Διευθυντή της Φαρμακευτικής Εταιρίας Merck στον τομέα των εμβολίων να μιλάει για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τις μαϊμούδες (πειραματόζωα) που έφθαναν από το εξωτερικό. Εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο την πηγή του AIDS, αλλά αυτό που θα ακούσετε δεν συμπεριλήφθηκε σε καμία δημόσια δήλωση.
    Dr Maurice Hilleman: … και πιστεύω ότι τα εμβόλια πρέπει να θεωρηθούν το θεμέλιο των προσοδοφόρων αγορών στον τομέα της τεχνολογίας για τον εικοστό αιώνα.
    Αφηγητής: Πενήντα χρόνια πριν, όταν ο Maurice Hilleman ήταν μαθητής γυμνασίου στο Miles City της Montana, είχε την ελπίδα ότι θα είχε τα προσόντα για μία θέση εκπαιδευόμενου διευθυντή στο τοπικό πολυκατάστημα. Αντί όμως για αυτό, προχώρησε σε ένα περισσότερο προοδευτικό δρόμο πάνω στην έρευνα και ανάπτυξη των εμβολίων περισσότερο από τον καθένα στην ιστορία της Αμερικάνικης ιατρικής. Ανάμεσα στις ανακαλύψεις που έκανε στη Merck ήταν τα εμβόλια για για την παρωτίτιδα, ερυθρά και ιλαρά…..

    Dr Edward Shorter: Πες μου πώς ανακάλυψες τον ιό SV40 και το εμβόλιο για την πολυομυελίτιδα.
    Dr Maurice Hilleman: Αυτό, λοιπόν, έγινε όταν εργαζόμουν στη Merck. Ναι, πήγα στη Merck με σκοπό να φτιάξω εμβόλια. Και εκείνη την εποχή υποφέραμε από ισχυρούς ιούς. Θυμόσαστε τους ιούς στο συκώτι των μαϊμούδων και άλλα παρόμοια; Και τελικά, μετά από έξι μήνες τα παράτησα και είπα ότι δεν μπορείς να βασίσεις την παρασκευή εμβολίων πάνω σε αυτές τις καταραμένες μαϊμούδες (αναφέρεται στα πειραματόζωα). Είμαστε ξοφλημένοι και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Θα παραιτηθώ και δεν θα ξαναπροσπαθήσω.

    Έτσι, λοιπόν, πήγα να δω τον Bill Mann στο ζωολογικό κήπο στην Washington DC και του είπα: «κοίταξε, έχω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω τι στο καλό να κάνω.» Ο Bill Mann ήταν ένας αρκετά έξυπνος άνθρωπος. Του είπα, λοιπόν, ότι αυτές οι άθλιες μαϊμούδες κολλούσαν τον ιό όσο βρίσκονταν ακόμα στις αποθήκες των αεροδρομίων περιμένοντας την μεταφορά τους».

    Μου είπε, πολύ απλά, τότε πήγαινε εσύ και φέρε τις μαϊμούδες σου κατευθείαν από τη Δυτική Αφρική και βάλε την African Green να τις μεταφέρει στη Μαδρίτη και να τις ξεφορτώσει εκεί όπου δεν υπάρχει άλλη διακίνηση ζώων. Μετά να έρθουν με αερομεταφορά στη Φιλαδέλφεια και τις παραλαμβάνεις από εκεί. Ή διαφορετικά, αερομεταφορά στη Νέα Υόρκη και παράλαβέ τες κατευθείαν από το αεροπλάνο. Ερχόμαστε σε συνεννόηση με την African Greens. Δεν ήξερα εκείνο το διάστημα ότι στην ουσία κάναμε εισαγωγή του ιού του AIDS.

    Πολλές φωνές από πίσω:…(γέλια)… ώστε, εσύ ήσουν που έβαλες τον ιό του AIDS στη χώρα. Τώρα το γνωρίζουμε!(γέλια). Αυτό είναι πραγματική ιστορία! (γέλια) Και τι δεν θα έκανε η Merck για να κατασκευάσει ένα εμβόλιο! (γέλια)
    Dr Maurice Hilleman: Έτσι, αυτό που έκανε ήταν να τις φέρει μέσα, εννοώ ότι εμείς κάναμε εισαγωγή εκείνες τις μαϊμούδες. Και μόνο εγώ είχα αυτές, γιατί αυτή ήταν η λύση αφού εκείνες οι μαϊμούδες δεν είχαν επιθετικούς ιούς, αλλά εμείς…
    Dr Edward Shorter: Περίμενε, γιατί δεν είχαν μολυνθεί με επιθετικούς ιούς, εφόσον ήρθαν από την Αφρική;
    Dr Maurice Hilleman: …γιατί δεν ήταν μολυσμένες, δεν ήταν, δεν ήταν μολυσμένες με αυτές τις ομάδες που είχαν σαράντα διαφορετικά είδη ιών….

    Dr Edward Shorter: ήταν όμως μολυσμένες αυτές που ήρθαν από τη ζούγκλα…
    Dr Maurice Hilleman: …ναι, αυτές ήταν, αλλά ο αριθμός τους ήταν σχετικά μικρός. Αυτό που είχαμε ήταν μία μικρή ομάδα που μπορούσε να μεταδώσει την επιδημία μέσω μόλυνσης σε ένα κλειστό χώρο. Έτσι, λοιπόν, κάναμε εισαγωγή και τις πηγαίναμε για να τις καθαρίσουμε. Θεέ μου, τώρα ανακάλυπτα νέους ιούς. […] Μου έκαναν πρόσκληση από το Ιδρυμα Sister Kinney που είχε αντιρρήσεις όταν ο ιός ήταν ζωντανός…

    Dr Edward Shorter: A, σωστά…
    Dr Maurice Hilleman: Ναι, είχαν πέσει πάνω σε μία παρτίδα του Sabin και μού είχαν ζητήσει να πάω και να μιλήσω σε μία συνάντηση του ιδρύματος. Θεώρησα ότι θα είναι παγκόσμια συνάντηση..Θεέ, μου! Για ποιο πράγμα θα μιλούσα; Ξέρω για ποιο πράγμα θα μιλήσω, θα μιλήσω για την ανίχνευση μη ανιχνεύσιμων ιών.
    Dr Albert Sabin …υπήρχαν εκείνοι που είχαν αντιρρήσεις για εμβόλια με ζωντανό μέσα τον ιό …… επικεντρώθηκαν όλες οι προσπάθειες ώστε ο κόσμος να χρησιμοποιεί εμβόλια με τον ανενεργό ιό, ενώ υποστήριζαν εμένα στον τομέα της έρευνας για εμβόλια με ζωντανό τον ιό.

    Dr Maurice Hilleman: Τώρα, λοιπόν, είχα να πω κάτι (γέλια) που θα κινούσε την προσοχή. Θεώρησα ότι αυτός ο καταραμένος ιός SV40 […] αυτός ο ιός θα έπρεπε να είναι στα εμβόλια του Sabin. Έτσι, έκανα κάποιο γρήγορο τεστ (γέλια) και ήταν εκεί πράγματι.

    Dr Edward Shorter: Δεν το πιστεύω…
    Dr Maurice Hilleman: … Έτσι ήταν …
    Dr Edward Shorter: …έτσι, λοιπόν, απέσυρες το στοκ εμβολίων του Sabin εδώ στη Merck…
    Dr Maurice Hilleman: …ναι, είχαν όντως παρασκευαστεί, είχαν παρασκευαστεί στην Merck…
    Dr Edward Shorter: Άρα έστρεψες το ενδιαφέρον σου στον Sabin τότε;
    Dr Maurice Hilleman: …Ναι, κατασκευάζονταν εδώ πριν ακόμα εγώ έρθω…
    Dr Edward Shorter: ναι, αλλά παρόλο αυτά εκείνο τον καιρό ο Sabin διενεργούσε ακόμα εκτεταμένες έρευνες.

    Dr Maurice Hilleman: …ναι

    Dr Edward Shorter: ok.
    Dr Maurice Hilleman: …στη Ρωσία και αλλού. Μίλησα, λοιπόν για την ανίχνευση μη ανιχνεύσιμων ιών και είπα στον Albert: «γνωρίζεις ότι εσύ και εγώ είμαστε καλοί φίλοι και όταν θα πω αυτά που θέλω εσύ θα θυμώσεις. Θα μιλήσω για τον ιό που βρίσκεται μέσα στον εμβόλιό σου. Θα τον ξεφορτωθείς τον ιό, μην ανησυχείς για αυτό, θα τον ξεφορτωθείς….ο Albert φυσικά ήταν αρκετά αναστατωμένος.
    Dr Edward Shorter: Και τι είπε;

    Dr Maurice Hilleman: …βασικά ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν άλλος ένας λόγος για να θολώσει τα νερά στον τομέα των εμβολίων. Συμφώνησα απόλυτα μαζί του, αλλά υπάρχει μία νέα εποχή που μπορεί να ανιχνευτούν οι ιοί και το σημαντικό είναι να τους ξεφορτωθούμε.

    Dr Edward Shorter: Γιατί το ισχυρίστηκε αυτό αν στην πραγματικότητα ο ιός μόλυνε το εμβόλιο;

    Dr Maurice Hilleman: …υπάρχουν 40 είδη διαφορετικών ιών σε αυτά τα εμβόλια, έτσι και αλλιώς που τους απενεργοποιούμε…

    Dr Edward Shorter: δεν το κάνατε, όμως για τον δικό του …
    Dr Maurice Hilleman: …όχι, σωστό είναι αυτό, αλλά το εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό είχε μέσα τον ιό της λευχαιμίας και ξέρεις πόσο αντιεπιστημονικό ήταν αυτό τότε. Πήγα, λοιπόν, του μίλησα και με ρώτησε: «γιατί σε ανησυχεί τόσο πολύ;» Και του απάντησα: «Έχω ένα προαίσθημα ότι αυτός ο ιός είναι διαφορετικός, δεν ξέρω πώς να σου το εξηγήσω……νομίζω ότι αυτός ο ιός θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες.» Και με ρώτησε τι; Και απάντησα «καρκίνο» (γέλια). Του είπα, Albert, μπορεί να νομίζεις ότι είμαι τρελός, αλλά έχω αυτό το προαίσθημα. Στο μεταξύ το είχαμε δοκιμάσει σε μαϊμούδες και χάμστερ. Είχαμε μία συνάντηση και αυτό ήταν το θέμα της ημέρα με αστεία που κυκλοφορούσαν όπως, ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε τους Ρώσους στους Ολυμπιακούς αφού όλοι τους θα είχαν όγκους (γέλια). Σε αυτό το σημείο το εμβόλιο εξετάστηκε και από αυτό το σημείο και μετά….στην πραγματικότητα η συνάντηση δεν είχε αποτέλεσμα. Αυτά λοιπόν……..

    Dr Edward Shorter: Αυτή ήταν η συνάντηση των γιατρών (ακατανόητες φράσεις) …..στη Νέα Υόρκη;
    Dr Maurice Hilleman …όχι, αυτό ήταν στο Sister Kinney…
    Dr Edward Shorter: Στο Sister Kinney, σωστά…
    Dr Maurice Hilleman: …και ο Del Becco προέβλεψε τα προβλήματα που θα είχαν αυτοί οι φορείς ιών.
    Dr Edward Shorter: Και γιατί δεν μίλησε ανοικτά;

    Dr Maurice Hilleman: …νομίζω το έκανε, αλλά δεν θυμάμαι. Δεν βγήκε κάποιο ανάλογο δελτίο τύπου. Λογικά δεν τα λες δημόσια αυτά, πρόκειται για ένα ζήτημα της επιστημονικής κοινότητας μέσα στην επιστημονική κοινότητα…..

    Ομιλίες από φωτορεπόρτερ: …μία ιστορική νίκη πάνω σε μία δραματική ασθένεια ξεδιπλώνεται δραματικά στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Εδώ οι επιστήμονές του εισάγουν τον κόσμο στην νέα εποχή της ιατρικής με μνημειακές αναφορές που αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο Salk κατά της πολιομυελίτιδας πρόκειται να έχει καταπληκτική επιτυχία. Είναι μία μέρα θριάμβου για αυτόν που έφτιαξε το εμβόλιο, τον Dr. Jonas E Salk. Φθάνει εδώ μαζί με τον Basil O’Connor διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος για την Παιδική Παράλυση που χρηματοδότησε τις έρευνες. Εκατοντάδες ρεπόρτερ και επιστήμονες έχουν συγκεντρωθεί από κάθε γωνιά της χώρας για αυτήν την ιστορική ανακοίνωση. …

    Dr Albert Sabin: …έγινε μεγάλο σόου εκεί, με χολιγουντιανό χαρακτήρα. Υπήρχε αρκετή υπερβολή και η εντύπωση ήταν όταν ότι το 1957, όχι αυτό ήταν το 1954 ότι το πρόβλημα είχε λυθεί και είχε νικηθεί η πολιομυελίτιδα.
    Dr Maurice Hilleman: …αλλά παρόλο αυτά το ξέραμε ότι υπήρχε ο ιός στο στοκ που είχαμε για να κάνουμε τα εμβόλια. Αυτός ο ιός, βλέπετε, ένα στοιχείο στα 10,000 δεν είναι ενεργοποιημένο…(ακατανόητες φράσεις) … η επιστήμη ήταν σε καλό δρόμο τότε γιατί αυτό ήταν που κάναμε. Δεν ανησυχούσαμε για τους ιούς που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε.

    Dr Edward Shorter: Έτσι ανακάλυψες ότι δεν ήταν ανενεργός στο εμβόλιο του Salk;

    Dr Maurice Hilleman: …Σωστά. Το επόμενο που έγινε ήταν ότι μετά από 3-4 εβδομάδες ανακαλύψαμε ότι τα χάμστερ ανέπτυξαν όγκους.

    Dr. Len Horowitz: Εκτός από το AIDS και τη λευχαιμία που έγιναν ξαφνικά «ανεξέλεγκτοι ιοί», είπε ο Hilleman, εκείνη την εποχή η επιστήμη συνέχιζε να βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
    ——————-

    © μετάφραση stavroula xoxlidaki

    © miastala η αντιγραφή επιτρέπεται με σύνδεσμο στο άρθρο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: