Skip to content

επί χρήμασι, Νονέ; (σχετικά με την Θεατρική Ομάδα Ερμιονίδος)

Απρίλιος 29, 2010

ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ «ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ  :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΟΕ;;;

Η ΘΟΕ (Θεατρική Ομάδα Ερμιονίδος) δίνει την εντύπωση με τις κινήσεις που κάνει, ότι έχει διασπαστεί σε 3 ημιομάδες! Γι αυτό φαίνεται, στις 13/4 που πραγματοποιήθηκε συνέλευση δεν κάλεσε όλα τα μέλη!!! Άραγε για ποιο λόγο; Αποκρύπτεται κάτι από τους «διοικούντες» της ομάδος; Μήπως φοβούνται την αντίθετη άποψη; Όπως και να χει, «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται», άρα αναμένουμε στην επόμενη συνέλευση να καλεστούν όλα τα μέλη, χωρίς να γίνονται διακρίσεις…. για το καλό της ομάδας!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Προς μεγάλη μας έκπληξη (της συντακτικής ομάδας του Παρατηρητή) έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας η εξής επιστολή, υπογραφόμενη από τον κ. Κώστα Βασαγιάννη (ο οποίος ως τώρα, για ότι έστελνε προς δημοσίευση ενημέρωνε πρώτα τον εκδότη κ. Γ. Μουσταίρα, κάτι, που αυτή τη φορά δεν συνέβη). Και το άλλο που θα έπρεπε να τονισθεί είναι πως εστάλη από την ηλεκτρονική διεύθυνση του κ. Δημήτρη Σίδερη!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ (;)

Είναι γνωστό ότι για να πεις ή για να γράψεις την «αλήθεια», πρέπει πρώτα να ψάξεις πολύ και να σιγουρευτείς γι αυτήν. Όσον αφορά στην ΘΟΕ το «Κεντρί», που φιλοξενεί ως στήλη η εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, παρά το γεγονός ότι είχε αυτή την υποχρέωση, δεν το έπραξε.

Γιατί θα γνώριζε ότι : Σε κάθε συνέλευση κύριο μέλημα των διοικούντων, είναι η πρόσκληση όλων των μελών. Οπότε προσκλήθηκαν όλοι. Στη ΓΣ παρίστανται, μπορούν να λάβουν το λόγο και να συμμετέχουν στις αποφάσεις της μόνο τα ταμειακώς εντάξει μέλη, διαφορετικά δεν έχουν το δικαίωμα της έκφρασης, έστω και εντύπως και αν το κάνουν δεν λαμβάνονται υπόψη. Το καταστατικό και ο εσωτερικός κανονισμός είναι στη διάθεσή τους. Επίσης θα γνώριζε ότι : Στη ΓΣ της 14-3-2010, η Ομάδα για τυπικούς λόγους, έγινε πλέον Όμιλος και από δω και πέρα θα εμφανίζεται ως Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας και θα διοικείται από 5μελές ΔΣ με κυρίαρχο όργανο την Γενική Συνέλευση των μελών. Επίσης θα γνώριζε ότι : Στον ΘΟΕ δεν υπάρχουν υποομάδες (και όχι ημιομάδες!!), ούτε υφίσταται θέμα διάσπασης των μελών του Ομίλου. Απλά και μόνον και αυτό είναι το ευτύχημα, «δουλεύονται» αυτή την εποχή τρία έργα από τρεις ομάδες μελών (ερασιτεχνών ηθοποιών), που δεν είναι υποομάδες γιατί ανήκουν στο σύνολο των μελών του Ομίλου. Άλλωστε όλα τα μέλη του Ομίλου, έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν τις πρόβες των τριών έργων και να είστε σίγουροι ότι όταν μπορούν το κάνουν, γιατί όλοι ενδιαφέρονται για την πρόοδο και όλοι αγαπούν τον ΘΟΕ. Και το τελευταίο : Στην επόμενη Γενική Συνέλευση θα κληθούν μόνο όσα μέλη είναι ταμειακώς εντάξει, γεγονός που θα προκύπτει από τα τηρούμενα οικονομικά στοιχεία στον Όμιλο. Όσα λοιπόν μέλη θέλουν να έχουν τον λόγο, ή όσοι από τους συμπολίτες μας θέλουν να γίνουν μέλη, ας το μεριμνήσουν και αν έχουν αντίθετη άποψη θα δοθεί σε αυτά η ευκαιρία να τη διατυπώσουν! Διαφορετικά μένουν έξω από το χορό, όπως λέγεται και θα πρέπει να παροπλίσουν τον… οντυλοφόρο τους, που μπορεί να είναι και από.. καλάμι! Αυτά τα λίγα προς αποκατάσταση της αλήθειας, από το αρχαιότερο μέλος του Ομίλου (1985), που τον αγαπά και τον φροντίζει ιδιαίτερα.

ευχαριστώ, Κώστας Βασαγιάννης

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΜΟΥ

ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ;;;

Αγαπητέ κ. Βασαγιάννη, είναι μεγάλη μου τιμή να σας «φιλοξενήσω» σε αυτό το άρθρο στην στήλη μου, διότι το κείμενο στο οποίο αναφέρεστε που δημοσιεύθηκε στην στήλη «κεντρί» την προ προηγούμενη βδομάδα ήταν δικό μου. Αλλά επειδή η επιστολή την οποία υπογράφετε, έφτασε στον «Παρατηρητή» από το e-mail του κ. Δημήτριου Σίδερη, και εφόσον όλο και κάποια «ανάμειξη» θα έχει στην επιστολή, θα μου επιτρέψετε να απαντήσω σε αυτόν!!!

Κ. Σίδερη και πολυαγαπημένε μου νονέ!!!,

Καθώς τυγχάνω και εγώ υπέρμαχος της αλήθειας καλό είναι μια και αναφέρθηκε στο να την ψάχνουμε εις βάθος (την αλήθεια), να δώσουμε στους φίλους της θεατρικής ομάδας να καταλάβουν σε ποιο θέμα αναφερόμαστε. Η αλλαγή από «Ομάδα» σε «Όμιλος» έγινε «δημοκρατικότατα» χωρίς να καλέσετε και πάλι όλα τα μέλη σε συνέλευση. Μόνοι σας το αποφασίσατε και το πράξατε αν και είχαμε υπογράψει όλα τα μέλη στο πρώτο καταστατικό και θα έπρεπε να ενημερωνόμαστε για τις όποιες αλλαγές.

Το θέμα της συνδρομής των 10ευρώ μηνιαίως προέκυψε για την ενοικίαση γραφείου (το οποίο γραφείο δεν χρησιμεύει ούτε σε συνελεύσεις ούτε σε πρόβες). Παρόλο που ο Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Σφυρής, πράττοντας σωστότατα, σας πρότεινε δύο χώρους (το παλαιό σινεμά και το παλαιό τεχνικό Λύκειο), δεν το δεχτήκατε με την δικαιολογία ότι η ομάδα έπρεπε να είναι μη εξαρτώμενη από τον Δήμο. Εγώ πάλι υποστηρίζω ότι θέλατε μάλλον…. βιτρίνα για δημόσια προβολή.  Αναφέρετε στην επιστολή, ότι θα κληθούν σε συνέλευση μόνο όσοι πληρώνουν !!! Μου θυμίζετε πολύ τους βουλευτές που τάζουν μία θέση στους ψηφοφόρους τους εάν και μόνο τους ψηφίσουν. Διότι μάλλον δεν ψάχνετε εθελοντισμό από τα νέα μέλη, αλλά απλά 10ευρώ. Δηλαδή όσοι δίνουν τα 10 ευρώ έχουν κάθε λόγο παρόλο που μπορεί να μην συμβάλλουν σε τίποτα άλλο μες την ομάδα. Να γνωστοποιήσω επίσης ότι για να «βγει» το «Μιας πεντάρας νιάτα» χρειάστηκαν πάρα πολλές ώρες για πρόβες (επί 2 χρόνια!!!) καθώς και πολλές βενζίνες για τις παραστάσεις εκτός έδρας. Όλα τα παραπάνω τα προσφέραμε εμείς οι ερασιτέχνες ηθοποιοί και όσοι βοήθησαν, από την τσέπη μας! Αυτό δεν είναι προσφορά σε μία εθελοντική ομάδα;; Παίζει ρόλο μόνο το 10ευρώ, αυτό σας λείπει; Αν ναι, απλά δηλώστε το στα νέα μέλη να το γνωρίζουν! Ήμουν σε πολλές άλλες εθελοντικές ομάδες κατά καιρούς, αλλά τέτοια αντιμετώπιση, ενώ έχω συμβάλλει στην ομάδα με όλη την ψυχή μου συνεπέστατη για 2 χρόνια, δεν είχα ποτέ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι αν χρειαστεί θα σας φιλοξενώ στην στήλη μου συχνότερα, γιατί όπως είπατε η αλήθεια πρέπει να ψάχνεται σε βάθος (ξεχάσατε να πείτε όμως από όλες τις πλευρές). Εγώ δημοσιογραφώ με ονοματεπώνυμο, διότι έχω επιχειρήματα, δεν χρειάζομαι ψευδώνυμα όπως «Κουτσομπόλης» ή «Κατίνα» (το ίδιο και το αυτό άτομο είναι πιστέψτε με). Οπότε για περαιτέρω διευκρινίσεις θα είμαι στη διάθεση σας, διότι αγαπώ και εγώ την ομάδα και δεν θα ήθελα να διαλυθεί για δεύτερη φορά! Διότι παλαιότερα, η αγάπη δεν έφτανε για να την κρατήσει ενωμένη!!! Όσο για το ποιοι καπηλεύονται την ομάδα για πολιτικούς σκοπούς θα φανούν στο προσεχές μέλλον. Έρχονται Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές και όσοι υποψήφιοι… Δήμαρχοι θα δηλώσουν απλά παρών.

Φιλικά,

Από ένα μέλος που αγαπάει την ομάδα και η προσφορά του δεν μπορεί να ξεχαστεί ούτε να ακυρωθεί!

ΥΓ Μπορεί, όπως γράφετε, να έγινε η Ομάδα Όμιλος αλλά η ταμπέλα στο γραφείο συνεχίζει να γράφει… Ομάδα

δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «Παρατηρητής» στις 28/4/2010 Αρ.Φ. 834

IN THE NEWSPAPER «Observer» of 14 April and the column headed «CENTER OF TRUTH» hosted THE COMMENT:

EXCLUSIONS IN THOE???

The THOE (Theatre Group of Ermionida) gives the impression of the movement to do that is spread across three smaller groups! It appears on 13 / 4 held meeting is not called upon all members! Wonder why? Hide something from the «trustees» of the group? Is fear the opposite view? Like to have «clear sky lightning is not afraid», so expect the next meeting be called all members without discrimination. … for the good of the team!

RESPONSE

To our great surprise (the Observer editorial team) arrived in email from the newspaper the following letter, signed by Mr. Costas Vasagiannis (which, as now, that sending a notice informing first publisher Mr. Moustaira, which that this time it happened). And the other thing I have noted is that sent from the email address of Dimitris Sideris!

The Letter

TO THE CENTER OF TRUTH (?)

It is known that to say or to write the «truth», you need to look long and sure about it.
Regarding the TH.O.E. The «Centre», which hosts a daily Observer column, although this requirement was not so.
Why would you know that:
In each Assembly primary concern of administrators is to call all the members. So are all invited. In GA attend, may speak and participate in decision only the members of good standing, otherwise they have the right of expression, even on paper if they do not take into account. Members and Rules are available.
Also be aware that:
In GA of 14.03.2010, the Group for formal reasons, has become Group and henceforth will be displayed as Ermionidas Theatre Group and managed by five board the sovereign body of the General Assembly members.
Also be aware that:
In TH.O.E. there are subgroups (not smaller groups!) or issue is splitting the group members. Simply and that is fortunate, «working» at this time three works from three groups of members (amateur performers), which is why subgroups belong to all members of the Group. Besides all the members of the Group are entitled to attend rehearsals of three projects and make sure that when they do, we all care about progress and we all love TH.O.E.
And finally:
In the next General Assembly will have only those members is good standing, which will result from the economic data kept the Group.
What other members want to have their say, or those of our fellow citizens want to join, let’s make sure they have the opposite view would give them the opportunity to make! Otherwise stay out of the dance, as they say, and should scrap it … the pens, which can be … and pole!
These little to restore the truth, the senior member of the Group (1985), who particularly loves and cares.

Thanks

Costas Vasagiannis

AND MY RESPONSE TO MY COLUMN

Money subject???

Dear Mr. Vasagiannis is my great honor to «host» in this article in my column, because the text with which published the column «stinger» before the last week was mine. But because the letter signed, arrived in the «Observer» from the e-mail by Dimitrios Sideris, and since becoming a ‘mixed’ will have the letter, allow me to answer it!

Mr. Sideris and my beloved godfather!,

As I enjoy a champion of truth is a good and referred to the in-depth look (the truth), to give to friends of the theater group to understand at what point talking. The change from «group»  became «republicanism» without calling back all members of an Assembly. Yourself and you decided you did while we were signed by all members of the first charter and should be informed about any changes.

The issue of assistance showed 10euro month for the rental office (the office is not helpful either in meetings or in rehearsals). Although Mayor Kranidi Mr. Sfiris, well- doing, he proposed two sites (the old movies and the old technical school), never accepted with the excuse that the team should be independent of the municipality. I still maintain that you probably wanted …. showcase for public viewing. Indicate in the letter that will be invited to a meeting only those who pay! Reminds me greatly that they promise members a place to voters if and only vote. Because probably not looking for volunteerism from the new members, but simply 10euros. That those who pay 10 euros have every reason, although it can not contribute anything amid the group. To acknowledge that in order to «get» the «Threepenny One-youth» took many hours of rehearsals (for 2 years!) And several petrol for performances away. All these we offer them amateur actors and those who helped, from our own pocket! This is not an offer of a voluntary group?? Plays a role only 10efro, what you are missing? If so, simply declare the new members to know! I have many other volunteer groups at times, but such treatment while I help the team with all my soul gorge for two years, I never had.

In closing, I would say that if you need to entertain my column often, because as you said the truth must be looking in detail (but forget to tell from all sides). I journalist with name, because I have arguments, do not need nicknames such as «gossip» or «Kate» (the one and the same person is, believe me). So for further details would be available to you because I love my team and I would not be dissolved for a second time! Because before, love is not enough to keep it united! As to who are abusing the group for political purposes will appear in the near future. Coming municipal and forthcoming elections and those candidates will say … just Mayors present.

Sincerely,

One member who loves the team and the offer can not be forgotten or be canceled!

PS You like write, became the group group, but the sign in the office continues to write … Group

published by the newspaper «Observer» on 04/28/2010 Ar.F. 834

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: