Skip to content

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ» η Ελλάς

Ιανουαρίου 28, 2010

Τα σενάρια νομοσχεδίων και φόρων διαδέχονται τόσο γρήγορα το ένα το άλλο που σχεδόν νομίζουμε ότι βρισκόμαστε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Δύσκολο να αποφασιστεί τελικά ποιοι φόροι θα ισχύσουν, από πότε και αν τελικά καταφέρουμε να «βγούμε» από αυτήν την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Βέβαια οι μόνοι φόροι που περνούν πιο….. μαλακά είναι οι «πράσινοι» φόροι. Ναι, οι και καλά φόροι για το περιβάλλον οι οποίοι μόνο στο περιβάλλον δεν πηγαίνουν γιατί αν υπήρχε μία δόση αλήθειας οι «πράσινοι» φόροι θα έπρεπε να πληρωθούν από τους πετρελαιοβιομήχανους και όχι από τον κοσμάκη που τους χρεώνεται από τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι την κατοικία που θέλει να αγοράσει.

                Αν ξεκινήσουμε από την Ιρλανδία, βρίσκουμε πάρα πολλές ομοιότητες όσον αφορά τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που αυτό συνεπάγεται ή πως έρχεται η χρεοκοπία ή πως έχει έρθει αλλά μας το κρύβουν (όπως πολλά άλλα που μαθαίνουμε κατόπιν εορτής). «πάγωμα» μισθών για τους υψηλά αμειβόμενους και ψαλίδι στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων για αρχή αλλά και ταυτόχρονες νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και μόνο (θέλουμε να πιστεύουμε), όχι πολλές όπως παλαιότερα αλλά κανονικά εφόσον μπαίνουμε στο συγκεκριμένο μέτρο θα έπρεπε να είχαν παγώσει εντελώς για μερικά χρόνια! Εδώ έχουμε το πρώτο ερωτηματικό. Γιατί εφόσον αλλάζει και το συνταξιοδοτικό και οι υπάλληλοι θα εργαστούν παραπάνω χρόνια (ιδίως οι γυναίκες), ποιος ο λόγος να προσλαμβάνουμε και νέους!!!! Δόξα το θεό έχουμε περισσότερους δημοσίους από πολύ μεγαλύτερες χώρες όπως η Ισπανία και η Γερμανία.

                Για να καταφέρουμε λοιπόν να «μπαλώσουμε» το έλλειμμα θα πάμε που αλλού… στην πώληση οποιουδήποτε κρατικού τομέα μας έχει μείνει. Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο για το «σύγχρονο νομισματικό σύστημα», όλα είναι σχετικά μεταξύ τους. Δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας, ξεκινάμε από τα πωλητήρια σε ότι κρατικό μας έχει μείνει για να τα «καρπωθούν» οι μεγάλες εταιρείες που είναι «όργανα» της παγκοσμιοποίησης. Λοιπόν ποια είναι η «προίκα» της Ελλάδος; Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» στις 17/1/2010 έχουμε (θα τα αναφέρω μόνο σε εκατομμύρια ευρώ κ όχι σε ποσοστά %)  : 1) τράπεζες – alpha bank 27, Αττικής 163, Εθνική 54, Αγροτική 1365, Πειραιώς 67, Ταχυδρομικό ταμιευτήριο 429. 2) λιμάνια – ΟΛΠ 278, ΟΛΘ 111. 3) ΕΛΤΑ 90, ΕΛΠΕ 888. 3) Καζίνα – Κέρκυρας 8, Πάρνηθας 200. 4) ενέργεια – ΔΕΣΦΑ 650, ΔΕΠΑ 325, ΔΕΗ 1585. 5) ΟΠΑΠ 1627, ΚΑΕ 9. 6) ύδρευση – ΕΥΔΑΠ 440, ΕΥΑΘ 152. 7) Ελληνικές Αλυκές 7 και Ελευθέριος Βενιζέλος 550. Με μια πρόχειρη πρόσθεση λοιπόν τα ποσοστά % του κράτους των παραπάνω οργανισμών ανέρχονται περίπου στα 9.000 εκατομμύρια ευρώ, ή καλύτερα 9 δις ευρώ!!!!! Τώρα τι θα πουλήσουν από αυτά ακόμα είναι άγνωστο αλλά αν αναλογιστούμε πως τα τελευταία χρόνια πούλησαν από την Ολυμπιακή μέχρι τον ΟΤΕ, δεν πρέπει να περιμένουμε και κάτι καλό να βγει από αυτήν την υπόθεση. Φυσικά μας είπαν ότι οι εταιρείες ήταν ζημιογόνες, δεν μας είπαν την αλήθεια ότι για να βολέψουν όλους τους υποψήφιους τους αντί να εργάζονται 100 άτομα (πχ) εργάζονταν 1.000!!! Και όλα αυτά τα άτομα τύγχαναν μεγάλων παροχών όπως ταξίδια με ελάχιστα ευρώ κτλ. εδώ είναι το δεύτερο ερωτηματικό – τι θα πουλήσουν και τι θα επιτρέψουν να εκποιήσουν οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες;

                 Πάντως οικονομία φρόντισαν να κάνουν καταργώντας τα άρματα και τα στρατιωτικά οχήματα από τις παρελάσεις!!! Όπως δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος η κατάργηση τους είναι να περιοριστούν τα έξοδα, προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος για μείωση των λειτουργικών δαπανών στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης κατά 12,1% για το 2010. θα μπορούσαν βέβαια να μας πουν την αλήθεια ότι σε αυτή ειδικά την κυβέρνηση (όχι ότι οι προηγούμενες ήταν υπέρ του Έλληνα και της Ελλάδος) οτιδήποτε είναι εθνικό τους …. «ξινίζει». Γι αυτό και φρόντισαν να ξεκινήσουν από την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, εν μέσω του μεγάλου προβλήματος με την ονομασία των Σκοπίων, και να προχωρήσουν στην κατάργηση οποιοδήποτε εθνικού συμβόλου γιατί απλά θέλουν….. να κάνουν οικονομία. Και επειδή μερικοί θα με πουν υπερβολική, έχω αμέσως τον αντίλογο. Αφού θέλουν τόσο πολύ να κάνουν οικονομία γιατί δεν καταργούν την υπέρτατη ξεφτύλα του διαγωνισμού της Eurovision που και την Ελλάδα δεν προβάλλει πολιτιστικά και την πληρώνουμε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Την κυβέρνηση την «πείραξαν» οι παρελάσεις και το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης αλλά δεν την πειράζει που ο λαός πληρώνει κάθε χρόνο ένα κιτς καρναβάλι.

                  Και επειδή τα ερωτηματικά δεν είναι μόνο τα παραπάνω τρία αλλά για πολλά περισσότερα, καλό θα είναι πως πριν γίνουμε Ελλαδιστάν επίσημα (γιατί περιμένουμε και το νόμο περί Ιθαγένειας μην ξεχνάμε), ας «κόψουν» τους υπέρογκους μισθούς τους οι βουλευτές και οι διευθυντές και ας μας ρωτήσουν αν θέλουμε να πληρώνουμε εκείνη την ΕΡΤ που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι της παίρνουν εκατομμύρια ευρώ που πληρώνει ο κοσμάκης. Οι κυβερνώντες και οι ανύπαρκτοι αντιπολιτευτείς οφείλουν να μας πουν αν έχουν βάλει το «πωλητήριο» της χώρας στους πάγκους της Παγκοσμιοποίησης και να αφήσουν τα Εθνικά σύμβολα ήσυχα! Όσο για όσους από εμάς ονειρεύονται το δημόσιο, θα ήθελα να τους συμβουλεύσω να σκεφτούν λίγο τα παραπάνω γιατί αν καταρρεύσει η Ελλάς, δεν θα υπάρχει όχι δημόσιο αλλά ίσως κάποιο υποκατάστημα δημοσίου κάπου… στο Πακιστάν!

 Πηγές : εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» στις 17/1/2010 και στις 24/1/2010.

δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «παρατηρητής» στις 27/1/2010 Αρ.Φ. 821

HELLAS  «ON SALE»

Scenarios draft laws and taxes as quickly succeed one another almost think that we are in science fiction. Difficult to determine what taxes will eventually run in to when they finally manage to «get out» of this economic situation we are. Of course the only taxes to spend more … .. Soft are the ‘green’ taxes. ……………………….                 ……………………………………………….As for those of us dream of the public, I would advise them to think a bit more because if Greece collapse, there will be no government, but perhaps a branch of government … somewhere in Pakistan!

Sources: newspaper Sunday Nation ‘on 17/1/2010 and 24/1/2010.

published by the newspaper «Observer» on 27/1/2010 Ar.F. 821

Advertisements
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: